Magyarországon egyedülálló parkolási foglaltság előrejelző rendszer a Mammutnál

Alig, hogy lezárult a Mammut I. felújításának első üteme, a management újabb fejlesztést tervez a bevásárlóközpontban. Olyan parkolási foglaltság előrejelző rendszert szerelnek fel, mely hazánkban még egyedülálló módon fogja segíteni a házba autóval érkezőket.

Költségkereten belül, kiváló minőségben készült, amit erre az időszakra terveztek a Mammut ZRt. vezetői a Mammut I. felújítási munkálataiban.

A határidőben volt némi csúszás, ami az alvállalkozókkal szemben támasztott magas minőségi követelményeknek, illetve a menet közben változó műszaki megoldásoknak tudható be. A felújítást hazai kis és középvállalkozók végezték, a velük való együttműködés zökkenőmentesen zajlott. Szerencsére a bérlők és tulajdonostársak is végig konstruktívak, támogatók voltak.

A munkák kiválóan sikerültek. Igazi büszkeség lett például a Retek utcai bejárat és az új szökőkutak, melyek máris a fiatalok találkahelyévé váltak. De remek lett az átalakult információs rendszer is az érintőképernyős eligazító táblákkal.

A belső átalakítások jövő tavasszal folytatódnak, ám a fejlesztések addig sem állnak le. Olyan parkolási foglaltság előrejelző rendszert építenek ki, mely már a ház közvetlen környezetébe érkezve tájékoztatja az autósokat, hogy mely parkolókat érdemes megközelíteni, mely utcák felöl érdemes a házba érkezni. A két legfontosabb eszköz a Moszkva téren és a Margit körúton lesz kihelyezve, de lesz információs berendezés a hozzánk vezető utcák mindegyikében – így a Retek, a Fény és a Lövőház utcákban is -, tájékozatott Szabó László a Mammut üzemeltetési igazgatója. „A szöveges kijelzők nem csak arról informálják majd a közlekedőket, hogy melyik parkolóban hány szabad helyet találhatnak, hanem lehetőség van segítségükkel az esetleges parkolási akciókat vagy technikai információkat is közölni. Ez a fajta parkolási foglaltság előrejelző rendszer Európában már teljesen általános ugyan, Magyarországon viszont a Mammutnál kerül az első használatba.”

És ami minden üzlettulajdonos és munkatárs számára külön öröm, hogy a látogatószám határozott növekedésnek indult a Mammutban. Április óta az előző év azonos időszakához képest növekszik a látogatók száma. Bizonyos időszakokban megközelíti már a válság előtti csúcsot. Ez a kedvező tendencia hét hónapja töretlen.


További érdekességek, és aktuális információk a www.mammut.hu weboldalon olvashatók.

Címkék: PR-cikkek