Megtalálták az eltűnt rákos kislány holttestét

Megtalálták annak a csontrákban szenvedő tízéves ausztrál kislánynak a holttestét, aki egy hónappal ezelőtt tűnt el - közölte helyi idő szerint pénteken az Egyesült Államokban az észak-karolinai rendőrség. Hickory város rendőrfőnöke szerint Zahra Baker földi maradványaira egy szántóföldön bukkantak a város közelében. Az ügyben gyilkosság miatt indítottak nyomozást - tudta meg több portál.

“Elegendő fizikai bizonyítékunk van arra, hogy úgy véljük, Zahrát találtuk meg” – mondta Tom Adkins. A rendőrfőnök utalt arra, hogy már egy héttel korábban csontdarabot találtak a környéken, amelynek DNS-mintája megegyezett a kislány ágyából vett mintával. Mint mondta, a többi maradványt csütörtökön találták meg, ezek DNS-vizsgálatát már megkezdték. Adkins hozzátette: a műlábbal élő, csontrákban szenvedő kislány művégtagját már októberben megtalálták egy szemétlerakóban.

Zahra Baker eltűnését októberben jelentette apja és mostohaanyja. A 33 éves Adam Baker, aki ellen más ügyben folyik eljárás, jelenleg óvadék ellenében van szabadlábon. Új felesége, a 42 éves Elisa Baker ellen viszont az igazságszolgáltatás akadályozása miatt indítottak vizsgálatot, miután a nő elismerte, hogy a kislány eltűnése után váltságdíj-követelő levelet hamisított. Azt egyelőre nem tudni, hogy Zahra meggyilkolásával kapcsolatban gyanúsítják-e őket.

A kislány édesanyja, Emily Dietrich néhány nappal ezelőtt utazott Ausztráliából az Egyesült Államokba, hogy DNS-mintát adjon a hatóságoknak. Mint a sajtónak elmondta, szülés utáni depresszióban szenvedett, és ezért adta át a gyerek felügyeletét a volt férjének. A nő arról is beszámolt, hogy három nappal Zahra eltűnése előtt tudta meg, hogy a gyerek és nevelőszülei az Egyesült Államokba mentek.