Egyedülálló kötvényprogramot indított a MOL

A magyar piacon jelenleg példa nélküli kötvényprogramot indított el a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. A százmilliárd forint keretösszegű kötvényprogram keretén belül a MOL először egy minimum 2 milliárd Ft össznévértékű, évi 6 százalékos kamatozású, 18 hónapos futamidejű kötvényt bocsátott ki (az EHM 6,03%). A kötvényeket az OTP és K&H kijelölt bankfiókjaiban, összesen mintegy 130 helyen, és a KBC Equitas online értékesítési felületén lehet lejegyezni október 22-ig.

A MOL már számos sikeres nemzetközi kötvényjegyzést tudhat maga mögött, most pedig egy ismételten úttörő megoldással tervez forrásbevonást. A kötvényprogram, illetve jelen kötvénykibocsátásunk jól illeszkedik a forrás-diverzifikálási céljainkhoz, ugyanakkor kedvező befektetési lehetőséget jelent a lakosság számára – mondta Molnár József, a MOL pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Az első sorozatban kibocsátott kötvények 18 hónapos futamideje a banki betétek futamidejénél kicsit hosszabb lejárat, de mégis egy jól belátható időtávot fed le.

Alaposan felmérve a piaci lehetőségeket, a MOL olyan konstrukciót alakított ki, amely mind a kamatszintet, mind a biztonságot, mind pedig az egyéb kényelmi szempontokat tekintve versenyképes más megtakarítási és befektetési termékekkel. A pénzügyi vezérigazgató-helyettes fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kötvény egyéb számlatranzakciós feltétel nélküli kamatkifizetést kínál, vagyis „a kötvény lejegyzése után a befektető biztos lehet abban, hogy hozzájut a kedvező fix kamathoz, ha a kötvényt lejáratig tartja”. A kockázat igencsak mérsékelt, hiszen Magyarország legnagyobb árbevételű és az egyik legtőkeerősebb vállalata bocsátja ki a kötvényt.

A kényelmi szempontok közül pedig háromra külön is felhívta a figyelmet Molnár József: alacsony, már 100 ezer forintos összeggel is lehet jegyezni a 10.000 forintos névértékű papírokból és számos helyen – mintegy 130 OTP és K&H fiókban és a KBC Equitas online értékesítési felületein – lehet hozzájutni a MOL Kötvényekhez. Továbbá a napi diszkont áron történő jegyzéssel a MOL azt a lehetőséget biztosítja a befektetők számára, hogy azok, akik nem a jegyzési időszak legvégén adják le jegyzési megbízásaikat, hanem az azt megelőző négy hét bármelyik napján, a kötvényt névértéke alatt tudják megvásárolni, tehát megőrizve pénzük időértékét.

Mindehhez Molnár József azt fűzte hozzá, hogy a tőzsdére is bevezetésre kerülő kötvénnyel a magyar lakossági befektetőknek kínálnak olyan lehetőséget, amellyel a kedvező kamatszint révén közvetlenül részesülhetnek a MOL sikereiből.

További információk!

Címkék: PR-cikkek