Erőszakos bűnelkövetőt fogtak a terrorelhárítók

Különböző erőszakos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható az a férfi, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) emberei közös akció során fogtak el a hét elején Veresegyházon. A férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A Terrorelhárítási Központ pénteki közleménye szerint, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez, a gyanúsított nem tanúsított ellenállást; a férfit előállították és őrizetbe vették.

A férfi a gyanú szerint társával együtt – akit már kiadtak egy körözés miatt a holland hatóságoknak – 2007 májusa és 2010 januárja között élet és testi épség elleni súlyos fenyegetéssel kényszerített egy vállalkozót, hogy készpénzt és különböző gépjárműveket adjon át nekik – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A fenyegetések hatására a vállalkozó hárommillió forintot és több gépjárművet bocsátott a rendelkezésükre. A 43 éves veresegyházi férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – tette hozzá a sajtóügyeletes.