Ausztriában vizsgálják a magyar szüretelő halálát

Nem akar pereskedni az a férfi, akinek az édesapját holtan vitték haza Jánossomorjára még szeptemberben egy andaui szüretről burgenlandi munkaadói, mert attól tartottak, hogy megbüntetik őket az osztrák hatóságok a férfi illegális foglalkoztatása miatt - írta a Népszabadság, amely szerint az ügyben Ausztriában folyik a vizsgálat.

A lap szerint a férfi fia a szomszéd segítségével kihívta a háziorvost, aki megállapította legalább egy órája halott volt a férfi.

Az osztrák rendőrség csütörtökön adott először rövid, hivatalos tájékoztatást a halálesetről. Közleményükben úgy fogalmaztak: „A két férfi szeptember 14-én együtt dolgozott a szőlőben a munkaadóval és annak lánytestvérével, amikor dél körül a 60 éves férfi hirtelen a földre zuhant és mozdulatlan maradt. Erre a gazda, a testvére és a 47 éves dolgozó segítségével a mozdulatlan férfit saját autójával a férfi lakóhelyére, Jánossomorjára vitte”.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Népszabadságnak azt mondta: tudomásuk szerint az osztrák hatóságok segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoznak az ügyben.