Kitelepítenek 25 családot Dunaújvárosban

Partfalcsúszás-veszély miatt pénteken kitelepítenek 25 családot Dunaújvárosban; az érintettek megkaptak minden szükséges tájékoztatást . A közvetlen élet- és balesetveszély elhárításának időtartama várhatóan egy év lesz.

A reggel nyolc órakor kezdődő kitelepítést a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a városi önkormányzat szakemberei hajtják végre – mondta Németh Tündea helyi védelmi bizottság sajtószóvivője.
Az intézkedést azért rendelték el, mert az Ivó utca – Barsi Dénes utca – Üdülő sor – Ágacska utca – Palánk sor által határolt területen a folyamatos és nagy mennyiségű csapadékvíz terhelése miatt az Ivó utcai telkeket határoló szakaszon folyamatosan mozog a löszpart, ami szakmai vélemények szerint közvetlen élet- és balesetveszélyt jelent az ott tartózkodók számára.

A helyi védelmi bizottság csütörtökön szólította fel a területen élőket, hogy azonnali hatállyal készüljenek fel ingatlanaik hosszabb időre szóló elhagyására, értékeik biztosítására, amelyhez igény esetén segítséget nyújt az önkormányzat. Ezt megelőzően több lakógyűlést is tartottak a várható intézkedésekről.
Azokat, akik nem hagyják el önként a veszélyes területet, végzéssel kötelezhetik az intézkedés betartására – mondta a sajtószóvivő. A dunaújvárosi aljegyző által aláírt, az érintetteknek szóló tájékoztató szerint a közvetlen élet- és balesetveszély elhárításának időtartama várhatóan egy év lesz. Ez idő alatt végzik el a partfal stabilizációs munkáit.
A helyi védelmi bizottság sajtószóvivője egyelőre nem tudott választ adni arra, hogy az ott élő családok közül hány tudja megoldani saját elhelyezését, illetve mennyi kéri az önkormányzat segítségét.

Címkék: Belföld