Elzárták a jogosítvány nélküli sofőrt

Őrizetbe vett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egy helybeli fiatalembert, aki annak ellenére, hogy jogerősen eltiltották a járművezetéstől, rendszeresen vezetett; a férfit a bíróság tizenöt nap elzárással sújtották.

A hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság járőreivel legutóbb múlt csütörtökön találkozott az autóval közlekedő fiatalember a városban. A személyes adatok ellenőrzésénél kiderült, hogy egy korábbi ittas járművezetés miatt jövő év májusáig nem vezethetne. A férfit ennek ellenére az elmúlt két hónapban négyszer jelentették már fel a rendőrök azért, mert megszegte ezt a tilalmat – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs hozzátette: mivel a járművezetés eltiltás hatálya alatt szabálysértés elzárással is büntethető, a sorozatos jogsértések miatt a rendőrkapitányság a fiatalembert szabálysértési őrizetbe vette, aki múlt pénteken már bíróság elé is állt.

A Hódmezővásárhelyi Városi Bíróság a férfit 15 nap elzárással sújtotta, az ítéletet a Csongrád Megyei Bíróság másodfokú tanácsa most pénteken helyben hagyta, így az jogerős – közölte a főhadnagy.