Késelés a fonyódi kollégiumban

Egy késszúrással vetett véget a vitának egy diák a fonyódi kollégiumban: a tizenéves fiú egy zsebkéssel szúrta meg társa kezét - adta hírül a sonline.hu szerdán.

A két diák múlt csütörtökön egy apróság miatt szóváltásba keveredett egymással, majd összeverekedtek, végül egyikük egy zsebkéssel megszúrta a társa kezét – erősítette meg a hírt – a kollégium helyének megnevezése nélkül – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek.

A fiú beismerte tettét, súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak ellene eljárást. A megyei napilap internetes oldalán megjelent írás szerint a 15 éves fiú tenyerén ejtett sebet a kórházban varrták össze. A fonyódi kollégisták a sonline.hu értesülése szerint egy internetkábel elhelyezése miatt kaptak hajba. A rendőrség csak később, lakossági bejelentés alapján értesült a történtekről, a kollégium vezetése ugyanis nem szólt a rendőröknek.
A lap információja szerint a szurkálással gyanúsított – rangos tanulmányi versenyeken is bizonyított – diákot azóta kivették a kollégiumból. Horváth István, a fonyódi Balaton Kollégium igazgatója pedig közölte: az ügy lezárásáig nem kíván nyilatkozni.