A BKV mindent fantomizál, pénzt, csődbiztost

A csődbizottság ellenére októberben már csőd fenyegetheti a céget.
Kapcsolódó cikkek

A nemzetgazdasági tárca augusztusban jelentette be, hogy a kormány Naszvadi György államtitkár vezetésével csődbizottságot hoz létre a BKV súlyos gazdasági helyzetének rendezéséért. A testület a minisztérium szerint dolgozik, ennek azonban a Népszava szerint semmi nyoma.

A lapnak nem sikerült megtudnia, kik a bizottság tagjai, mennyiért végzik munkájukat, milyen jogosítványaik vannak, ezek befolyásolják-e a BKV vezérigazgatójának hatáskörét vagy igazgatóságának működését.

A BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese azt mondta: a csődbizottság részéről írásbeli hivatalos kapcsolatfelvétel még nem történt, nem vették magukhoz a kasszakulcsot sem. Bolla Tibor szerint egyébként annak köszönhető a BKV működése, hogy sikerült az év első felében új hitelhez jutniuk.

A társaság szállítói tartozásai rendezésére szeptember-októberben 4 milliárd forintot lehívnak egy bankkal fennálló szerződésükből. Ez azt jelenti, hogy átmenetileg a pénzintézet fizeti a BKV helyett a számlákat. E keret kimerülésével a vezérigazgató-helyettes szerint októberben veszélybe kerülhet a BKV fizetőképessége.

Címkék: bkv