Vasalt betonszerkezet szakadt munkásokra

Betonozás közben leszakadt egy épület szerkezeti eleme Debrecenben, öt munkás megsérült.

A baleset a debreceni ipari parkban, a Richter telepén, a Gyógyszeripari Kutatás-fejlesztési és Innovációs Központ egyik épületének kivitelezési munkálatai közben történt.
A munkások a negyedik szinten betonoztak, amikor leszakadt a vaselemekkel merevített szerkezet. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vasalt betonszerkezet nem a munkásokra zuhant közvetlenül, mert a betonozók leestek a mellette lévő épület harmadik szintjére, mintegy négy métert zuhanva.

A katasztrófavédelem kiemelt riasztással, nagy erőkkel vonult a helyszínre, emelő kocsit is vittek magukkal, de szerencsére nem kellett beavatkozniuk, mert a törmelékek közé nem szorult senki – mondta Lázár Miklós alezredes, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megelőzési osztályának vezetője.

Egy sérültnek eltört a keze, ő súlyos sérültnek számít. Az öt sérültből összesen négyet szállítottak a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére. Három munkás állapotáról a röntgenfelvételek után tudják megmondani, milyen fokú a sérülésük.