Novák Elődöt leütötték

A bíróság folyosóján támad rá Polgár Tamás, ismertebb nevén Tomcat a Jobbik országgyűlési képviselőjére. Az incidensről felvétel is készült.

Egy személyiségi jogi per tárgyalása után, a Fővárosi Bíróság folyosóján lepte meg Novák Elődöt Polgár Tamás. A kamerával is rögzített ütés láthatóan váratlanul érte a Jobbik alelnökét.

A HírTv honlapján azt írja, hogy Novák Előd még gondolkodik, hogy a történtek miatt feljelentse-e a rendőrségen támadóját, azt viszont megerősítette, hogy a bírónak már javasolta Tomcat igazságügyi elmeorvosi kivizsgálását, és kezdeményezni fogja kényszer-gyógykezelését is.

Polgár Tamás és Novák Előd között két éve mérgesedett el a viszony, amikor a radikális megmozdulásairól elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben akarta megmérettetni magát a ferencvárosi időközi választáson, ahol a Jobbik is elindult.

A kuruc.info leleplező írásokat közölt Polgárról, mire ő megnevezte a radikális honlap szerkesztőit és több Novák Elődöt sértő cikket tett közzé blogján.

Polgár Tamás jelöltségét 2008-ban végül Novák Előd fúrta meg, miután leleplezte, hogy a Zöld Párt indulója fénymásolt ajánlószelvényeket adott le. A Választási Bizottság megvizsgálta a cédulákat és megállapított, hogy azoknak a többsége nem eredeti (a Zöld Párt esetében 1165 ajánlószelvényből 1152 bizonyult érvénytelennek).