Vérengzés volt Mexikóban

Huszonöt embert lőttek le csütörtökön Mexikóban az amerikai határhoz közeli Ciudad Juárezben a drogkartellek közötti ádáz háborúban - közölték a hatóságok. Ez volt a város legvéresebb napja az utóbbi két évben.

2008 márciusában volt utoljára olyan nap, amelyen legalább ennyi emberrel végeztek. Fegyveresek három óra alatt 15 embert öltek meg négy lakóháznál – közölte a szövetségi állam, Chihuahua főügyészi hivatalának szóvivője. A másik tíz embert különböző támadásokban gyilkolták meg – tette hozzá.

Az 1,3 millió lakosú Ciudad Juárez a világ legveszélyesebb városává vált a Sinaloa és a Juárez kartellek közötti háború miatt. Az idén már több mint 2100 embert gyilkoltak meg az egyesült államokbeli El Pasóval szemben lévő városban.

Ugyancsak az amerikai határ közelében, Reynosa városában történt, hogy pénteken hajnalban 85 rab megszökött egy börtönből a hatóságok és a média jelentése szerint. A rabok – zömmel kábítószer-kereskedő bandák tagjai – átmásztak a börtön falán. Az illetékes főügyészi hivatal szóvivője megerősítette a szökés tényét, de nem árult el részleteket az esetről.

A rendőrség őrizetbe vette a börtön 40 őrét és más alkalmazottját, azokat, akik a szökéskor szolgálatban voltak. Két börtönőr viszont eltűnt – jelentette az El Norte nevű rádió és újság.