Jobbik: terrorveszélybe sodorja az országot a kormány

A radiális párt szerint Magyarország jelenleg egy rablóháborúban vesz részt.
Kapcsolódó cikkek

A Jobbik szerint a kormány szélsőséges terrorista csoportok esetleges támadásainak teszi ki Magyarországot az afganisztáni háborúban való részvétellel. A The Frontier Post című pakisztáni újság szerint a tálibok mozgalma az augusztus 23-i támadás után felszólította a magyar kormányt, vonja ki csapatait az ázsiai országból, különben újabb áldozatokkal kell számolnia.

Volner János országgyűlési képviselő emlékeztetett: korábban többször is hiába kérték az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok azonnali hazahozatalát, az Orbán-kormány “szocialista elődei” politikáját folytatta ebben a kérdésben.

A jobbikos politikus kiemelte: Magyarországnak “sem erkölcsileg, sem anyagilag nem lehet érdeke az ázsiai országban való szerepvállalás”. Az Egyesült Államok és szövetségesei jelenleg egy “hódító jellegű, rablóháborúban” vesznek részt a “világ bányászati nagyhatalmának számító, jelentős érckészletekkel rendelkező Afganisztánban”.

Az észak-afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án hajnalban ért támadás egy magyar katonai konvojt, aminek következtében két katona, Pappné Ábrahám Judit és Kolozsvári György életét vesztette, további két bajtársuk nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Címkék: afganisztántálib