Drogozott a Tesco-s lövöldöző

Többszörös gyilkossági kísérlet miatt megindult az eljárás az ellen a 24 éves férfi ellen, aki a 13. kerületi, Váci úti Tescoban először lopni akart, később pedig meglőtt két biztonsági őrt. A TV2 úgy tudja, hogy drogot is fogyasztottak az akció előtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a lövöldöző B. G.-t és 23 éves társát, D. N.-t, bűnsegédként őrizetbe vették. Az életvédelmi osztály kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is, hiszen csütörtök este fél nyolc körül, -a TV2 információi szerint csoki – lopás közben tetten érték őket, majd az épület biztonsági irodájában B. G. többször rálőtt az őrökre.

Ezzel egyiküket a karján, másikukat a hasán sebesítette meg, ráadásul az őröknek csak a civilek segítségével sikerült megfékezniük.

“Munkatársaink a helyszínen hihetetlen bátorságról tettek tanúbizonyságot, saját testi épségüket veszélyeztetve végezték feladatukat, amiért hálásak vagyunk és büszkék vagyunk rájuk! Elismerésük természetesen nem marad el” – közölte Per Bank, a Tesco vezérigazgatója, aki azonnal reagált a történtekre. Megígérte, hogy személyesen is felkeresi majd a sérülteket, és hogy felépülésük idejére is gondoskodik róluk, azaz a betegellátástól függetlenül teljes munkabérüket is megkapják.