Elborult elmével ölhetett a férfi

Halálra szurkálta nevelt gyermekeit, felakasztotta élettársát, majd magával is végzett egy 28 éves férfi a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A gyilkosság okára egyelőre nincs magyarázat.

Az M1-es autópálya melletti kisvárosban délelőtt futótűzként terjedt a családi dráma híre. A mentők kilenc óra körül kapták a riasztást, hogy a Dózsa György utca egyik házában tragédia történt. Két helikoptert is útnak indítottak, de a kiérkező orvos, miután látta, hogy senki sem élte túl a gyilkosságot, lemondta a légi segítséget.

Az utcát pillanatok alatt lezárta a rendőrség. A nyomozók a gyilkosság tényét megerősítették, de többet nem mondtak. A teljes hírzárlat ellenére a környéken lakók elmondásából hamar körvonalazódott, hogy mi történhetett csütörtök reggel.
H. Mária élettársával, Krisztiánnal másfél éve költözött Komáromból Ácsra. Az asszony két kiskorú gyermeke, a tízéves Márk és a nyolcéves Erik otthonban nevelkedett, a nyári szünet idején voltak csak az anyjuknál.

A szomszédok úgy tudják, hogy az anya az önkormányzatnál dolgozott, férje emberölésért a börtönben ül, élettársa pedig munkanélküli volt. Bárkit is kérdeztek az újságírók Máriára senkinek nem volt egy rossz szava sem, barátját azonban többen is negatív jelzőkkel illették. Állítólag a háznál két napja már járt a mentő, mert a férfi meg akarta ölni magát.

Fotó: MTI – KÉPGALÉRIA


Az élettárs végzett mindenkivel

A gyilkosság feltehetően reggel 6 és 8 óra között történhetett. A férfi először a két kiskorúval végzett egy késsel, majd felakasztotta az anyjukat. Ezután öngyilkos lett. Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben meggyilkolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast, de az ORFK szóvivője ezt az információt nem kívánta megerősíteni.

A kriminálpszichológus szerint szinte kizárt, hogy kiterjesztett öngyilkosság történt volna Ácson. Végh József a FigyelőNetnek azt mondta, hogy a gyilkos elborult elmével követhette el a tettét.

Ezt a feltételezést erősítheti a Hírszerző információja, mely szerint a gyilkost pszichiátriai problémák miatt kezelés alatt állt, és saját felelősségre eljött az intézetből.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen egyelőre csak annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a jelenlévők között játszódott le. Később megerősítették, hogy kizárható az idegenkezűség.

Szinte napra pontosan öt hónappal ezelőtt a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn a családapa baltával irtotta ki a családját. Először a két gyermeket, majd a feleségét ölte meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát. Az apa pszichiátriai kezelés alatt állt.