Büntetésre számíthat a gondatlan anya

Kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást a Sóshartyánban szombaton eltűnt kétéves kislány édesanyja ellen. A gyereket még aznap megtalálta a rendőrség.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dankóné Nagy Éva az előzményekről elmondta: a kétéves kislány eltűnését nagynénje jelentette be. A gyereket egy nyomkövető kutya segítségével egy földút melletti bokros területen találták meg lakóhelyétől mintegy 1200 méterre.

A szóvivő közölte: a salgótarjáni kapitányság bűnügyi osztálya kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a kislány 21 éves édesanyját. Megállapították, hogy szülői kötelességét súlyosan megszegve és a gyerek testi épségét súlyosan veszélyeztetve felügyelet nélkül hagyta a kislányt az erdő széli családi ház elkerítetlen udvarán.

Kiderült az is, hogy a gyerek a nap folyamán már korábban is megpróbált elszökni – ebben még egy vele játszó gyermek megakadályozta -, de az anya ennek ellenére sem gondoskodott a kislány biztonságáról – tette hozzá a szóvivő.

Az édesanya elismerte gondatlanságát és így a bűncselekmény elkövetését.