Az MSZP szerint Kósa ostobaságokat beszélt

A Fidesz politikusa úgy véli: jót tesz a demokrácia becsületének az ajánlószelvények gyűjtési idejének megfelezése.

Az MSZP szerint Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke már megint ostobaságokat beszélt, amikor azt állította: jót tesz a demokrácia becsületének az ajánlószelvények gyűjtési idejének megfelezése.Az MSZP országos központja kedden juttatott el az MTI-hez egy közleményt, amelyben idézik Kósa Lajost: jót tesz a demokrácia becsületének, hogy a Fidesz-KDNP 36 napról 18-ra csökkentette az ajánlószelvények gyűjtési idejét, hiszen mindig “a második félidőben” történtek a szelvényekkel való visszaélések.

Ezzel szemben az MSZP szerint a demokrácia becsületének leginkább az tenne jót, ha a Fidesz-KDNP-kormány visszavonná a kis pártok és a civilek jelöltjeit lehetetlen helyzetbe hozó választási törvényét.

Egy hétfői sajtótájékoztatón Kósa Lajos erről úgy nyilatkozott: a szelvények 20 százalékát kívánják megszerezni, a “maradék” négyötödre aspirálhat a többi párt; ha választópolgárok 20 százalékát rá tudják venni, hogy a Fidesz-KDNP-t támogassa, akkor majdnem biztos, hogy meg is nyerik az önkormányzati választást.

Az MSZP a közleményben emlékeztetett: az ajánlószelvény-gyűjtési időszak második napján több józsefvárosi társasházban is postaládákat törtek fel ajánlószelvényekért.

A Csepel.info kedden számolt be arról, hogy Csepelen több helyen törtek fel postaládákat, és lopták el belőlük a szelvényeket.