Orvos szakértő vizsgálja a késelő tanárnő ügyét

Orvos szakértőt rendelt ki a rendőrség annak a 34 éves helyi középiskolai tanárnőnek az ügyében, aki egy diáklányt sebesített meg Dunaújvárosban július végén.

A tanárnő ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás, és a szakértőtől többek között az okozott sérülés mértékével kapcsolatban várnak választ – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ha a szakértő szükségesnek tartja, a leletek áttekintésén túl személyesen is megvizsgálja a megszúrt és az életmentő műtét és a kórházi ápolás után már otthon lábadozó diáklányt, és annak alapján alakítja ki szakvéleményét. A nyomozóhatóság a körülmények minél pontosabb feltárása végett több kérdésre is választ vár a kirendelt szakértőtől – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A lányt – aki nem a tanítványa volt – az után szúrta meg a tanárnő, hogy a fiatal éjszaka erőszakosan dörömbölt az ablakán, mert a pedagógus lakásában tartózkodó barátnőjével, a tanárnő 19 éves volt tanítványával akart beszélni.

Miután a tanárnő hiába próbálta távozásra bírni, előbb a rendőrséget hívta, majd miután a lány a járőrök távozását követően is folytatta az erőszakoskodást, és az ablak rácsára is felkapaszkodott, egy konyhakéssel többször kiszúrt az ablakon. Az egyik szúrás mellkason találta a fiatalt, és életveszélyes sérülést okozott.