Újabb Orbán-Kövér konfliktus

A kormányfő állítólag hibának tartaná most a háromhetes ülésezési rendet.

„Puff neki!” Így reagált Kövér László arra, hogy Orbán Viktor állítólag elismerte, hiba volt annak idején a háromhetes ülésezési rend, amit az új házelnök visszahozna. Tervével sem Harrach Péter KDNP-, sem Lázár János Fidesz-frakcióvezető nem ért egyet – írja a Népszabadság.

„Én egyedül nem akarom erőltetni, hogy az Országgyűlés háromhetenként ülésezzen. De abban biztos vagyok, hogy a mostanihoz és az utóbbi nyolc évhez képest sokkal racionálisabb energiafelhasználást és időgazdálkodást tesz lehetővé a parlamenti képviselők számára a háromhetenkénti ülésezés.” Az elmúlt napokban minden tévészereplése alkalmával ezt mondta Kövér László, az Országgyűlés új elnöke.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ragaszkodik hozzá, hogy minden héten gyakorolhassa az ellenzék jogait a parlamentben és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sem látja indokoltnak a mostani törvényalkotási „vágtát” elnézve a háromhetes ciklust. A Jobbik határozottan ellenzi az ülésezési rend megváltoztatását, az MSZP és az LMP nyitott a házelnökkel való tárgyalásra.