Tovább nyomoznak a tényői gyilkosság ügyében

Mégsem zárult le a március közepén történt tényői gyilkosság aktája, mert a család fellebbezett az ügyben – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A család azt kéri, hogy ne büntethetőséget kizáró ok (azaz az elkövető halála), hanem a férfi kóros elmeállapota miatt zárják le a nyomozást – mondta Kocsis Tünde alezredes, jelezve, hogy a beadványt továbbították a kérdésben illetékes megyei főügyészséghez. Az MTI az ügyet jól ismerő forrásból úgy tudja: a férj családja fordult fellebbezéssel a hatóságokhoz.

Szólt arról is: a családi tragédia utáni vizsgálat során a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy kóros elmeállapotban volt a férfi, aki végzett családjával, majd magával, de ennek megállapításához vizsgálni kellene az elkövetőt – amire viszont éppen a körülmények miatt nincsen lehetőség.

Tényőn, egy erdőhöz közeli, még épülő családi házban március 15-én este talált rá az egyik rokon a szülők, valamint két kislányuk holttestére. A rendőrség másnapi bejelentése szerint a férj előbb végzett a kicsikkel és a feleségével, majd öngyilkos lett.

Szabadfi Árpád megyei főkapitány már akkor azt közölte: lefolytatják a teljes nyomozást, ami akár hónapokba is telhet. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy az apa követte el a cselekményt, megszüntetik az eljárást.

A rendőrség április végén jelentette be, hogy megérkeztek a szakértői jelentések, amelyek igazolták másfél hónappal korábbi feltevéseiket. Az eljárást július közepén zárták le.