Jön a kánikula

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből inkább csak nyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A Dunántúlra sárga riasztást adtak ki, ott jégeső is lehet.

Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 26 és 30, késő este 17 és 22 fok között alakul. Hajnalban a völgyekben több helyen, az Alföldön helyenként jelennek
meg ködfoltok.

Kedden délután a Nyugat-Dunántúlon, főleg a határvidéken lehet néhol zivatar, amelyet 60 km/h körüli széllökés, esetleg kisebb méretű jég is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat emiatt sárga riasztást adott ki.

Az elkövetkező napokban időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, ám emellett sok lesz a napsütés. Eleinte csapadék nem várható, majd szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Szombatra azonban egy hidegfront érkezik. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szerdától 13, 18, később általában 17, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között várható.

Címkék: Belföld