Elkapta a minisztériumokat a menesztési hullám

A személycserék a minisztériumok állományának eddig legfeljebb tíz százalékát érintették – tudta meg a Népszabadság kormányzati forrásból.

Fehér József, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete főtitkárára azonban kifogásolta, hogy “a kirúgásokat etikátlanul intézik”.

A menesztési hullám az egyszerű beosztottakat is utolérte. A legrosszabbul talán a megszűnt Miniszterelnöki Hivatal munkatársai jártak, a volt önkormányzati tárcától is viszonylag nagyobb számban menesztettek embereket – volt olyan főosztály, amelynek összes emberét elbocsátották –, de más minisztériumok is megváltak jó néhány, pár hétre kormánytisztviselővé avanzsált köztisztviselőtől – írja a lap.

A szakszervezet becslése szerint a múlt hétig ötszáznál már bizonyosan több embert menesztettek, de mostanra ennél akár jóval többen is lehetnek. Igazán pontos adatokkal kormányzati források sem tudtak még szolgálni, annyit azonban közöltek, hogy a személyi változások a minisztériumok állományának körülbelül tíz százalékát érintik, ami mintegy ötszáz főt jelenthet. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra: nem előre elhatározott személycserék folynak, hanem a tárcáknál végrehajtott strukturális átalakítások történtek, és a humánerőforrással kapcsolatos döntéseket ehhez igazítják – írja a lap. A létszám összességében viszont nem csökken – erősítették meg –, ezért a menesztések célja kifejezetten a minőségi csere.

Címkék: Belföld