Megölte három újszülöttjét egy holland nő

Legalább három csecsemőjét ölte meg egy huszonöt éves holland nő.

A nőt egy Hollandia északkeleti részén található fríz faluban, Nij Beetsben vették őrizetbe. Első gyermekét 2002-ben hozta a világra.

A rendőrség csütörtökön este a fiatalasszony otthonának átkutatása során három bőröndöt talált: mindegyikben egy újszülött holtteste volt elrejtve. A gyilkosságok körülményei egyelőre nem tisztázottak. A hatóságok pénteken egy negyedik koffert is találtak a ház padlásán, ennek tartalma rendőrségi közlés szerint „nem világos”, és még vizsgálatokat folytatnak – írja a De Telegraaf holland újság honlapja.

A fogorvosi asszisztensként dolgozó nő környezetéből érkezett bejelentés: bár többször várandós volt, nem láttak gyereket. A szerdai kihallgatása során azt mondta a rendőröknek, hogy a szülés után örökbe adta gyermekeit, de állítását nem tudta alátámasztani, végül csütörtökön beismerő vallomást tett a gyilkosságokról.

A fiatalasszony szüleivel él egy fedél alatt. Apa és anya mit sem sejtett arról, hogy lányuk többször is várandós volt. A szülőket egyelőre nem kezelik gyanúsítottként. A nő munkaadója úgy nyilatkozott, hogy asszisztense „keményen dolgozó, vidám teremtés”.