1600 helyen állít jelöltet az MSZP

A Magyar Szocialista Párt a települések több mint a felében, legalább 1600 helyen állít majd jelölteket az őszi önkormányzati választásokon - mondta Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke egy felkészítő regionális választási fórumon Nyíregyházán pénteken.

Az ellenzékbe került párt hármas céllal vág neki az ajánlószelvények gyűjtésével augusztus 14-én induló kampánynak, és a legfontosabb, hogy az MSZP sokkal jobb eredményt érjen el annál, amit a tavaszi országgyűlési választásokon produkált – mondta a politikus, a szocialisták elnökségi tagja, egyéni országgyűlési képviselője. Nagyon fontos az is – mondta -, hogy „Budapest ne essen el”, megakadályozzák a fideszes Tarlós István főpolgármesteri tisztségbe kerülését, továbbá elősegítsék a minél szélesebb szövetségi együttműködések kialakulását – ahogy fogalmazott – „a demokratikus oldalon”.

Az őszi önkormányzati választási kampányban szeretnék „helyreállítani az MSZP becsületét”, minél több személyes találkozón felrázni és meggyőzni a szavazóbázis tagjait, hiszen „az egész párt nem szenvedhet egy-két megtévedt politikusa miatt, ha egyáltalán belekeveredtek valamibe, mivel még csak gyanúról van szó”.

Ezzel szemben – állította – csaknem száz olyan fideszes polgármesterről, képviselő-testületi tagról tudnak, akik ellen vádat emeltek különböző ügyekben az utóbbi időszakban. A kampányfőnök úgy véli, hogy az érintett településeken a szavazók is tudják ezt, mint ahogy azt is, hogy milyen teljesítményt nyújtottak lakóhelyükön a mostani szocialista helyi képviselők vagy polgármesterek.

Szanyi Tibor szerint az eddigi MSZP-s önkormányzati vezetők és tagok „dicséretes teljesítménnyel állhatnak ki a szavazók elé az októberi új választáson”. Az MSZP nem készül olyan „negatív kampányra, mint amilyen letaposó volt a Fideszé áprilisban”. Nem a lejáratás elemeire építik a szavazók megszólítását, hanem olyan jelölteket állítanak, akikről a választók tudják, biztosan számíthatnak rájuk érdekeik érvényesítésében a helyi önkormányzatokban.

Címkék: Belföld