Schmitték máris megfeledkeztek az ellenzékről

Csak a Jobbik tartja elfogadhatónak, hogy az elnöki hivatal az ellenzéket elfelejtette.

Nem lesz ott Schmitt Pál köztársasági elnöki beiktatási ünnepségén sem az MSZP, sem az LMP. Mesterházy Attila nyaral, de az MSZP egyébként is megütközött azon, hogy a köztársasági elnöki hivatal ma postázta a meghívást a holnapi eseményre. “Egy kerti partira sem 24 órával az esemény előtt küldik el a meghívást. Van olyan, hogy protokoll” – fogalmaztak. Az MSZP szerint egyébként is elfogadhatatlan egy drága beiktatási ünnepség, “nem kell ilyen “hacacáré”.

Schiffer András LMP-frakcióvezető “arcátlanságnak”, “alkotmányos modortalanságnak” ítélte, hogy azt követően küldték el a Sándor-palotából a meghívókat délelőtt az ellenzéki pártoknak, miután reggel megjelent a hír arról, hogy róluk megfeledkeztek. “Ez azt jelenti, hogy Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök nem érti bele az általa hangoztatott “négyharmadba” az ellenzéket. Ez azt is meghatározza, hogyan viszonyul majd az LMP Schmitt Pál működéséhez.

Vona Gábor Jobbik elnök-frakcióvezető sem tartózkodik Magyarországon, de az ellenzéki párt mindenképpen képviselteti magát a holnapi ünnepségen. A Jobbikot nem zavarja, hogy csak ma kaptak meghívást az eseményre. Egyes hírek szerint az elnöki hivatal részéről telefonon jelezték, hogy “majd megy a hivatalos meghívás”. A Jobbik részéről Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes tiszteli meg jelenlétével az eseményt.

Címkék: