Az Alstom már a Fidesszel egyeztet

"IIyen műszaki felkészültséggel egy kolbászsütő sem nyithat ki”.

Az Alstom a kialakult helyzet megoldására tárgyalásokat kezdeményezett a Városházán, a máig ellenzékben levő Fidesszel – tudta meg a Figyelő. A pártot a ma kezdődő egyeztetéseken György István képviseli. A Fidesz-KDNP győzelme esetén a városüzemeltetés irányítása rá vár. (Ezt a hetilapnak adott interjúban Tarlós István megerősítette.)

A fővárosi Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy véli, nem politikai, hanem műszaki kérdés, ha az Alstom-kocsik elbuknak egy hatósági engedélyeztetésen. Mint mondta, nem a magyar előírások túl szigorúak, hanem olyan metrók kellenek Budapestnek, amelyek képesek megállni.

A „hogyan továbbról” az Európai Bizottság illetékeseivel kell egyeztetni, a felmondás nem okozza feltétlenül a 4-es metró támogatásának elvesztését – tette hozzá. Vitézy Dávid, a VEKE elnökségi tagja szerint a szerződés felbontása maradt az egyetlen út.

Az Alstom a mostani fékrendszerével pályázott, a szerződéses összegből nem szeretné ezt módosítani; egy ilyen átalakítás egyébként is éveket venne igénybe. „Ám eleve nem csak a fékrendszerrel voltak problémák.”

Döbbenetesen hosszú az NKH hibalistája, áramellátási, tűzvédelmi, érintésvédelmi hibák, hiányzó engedélyek, illetve ezernyi egyéb probléma akadt, ilyen műszaki felkészültséggel egy kolbászsütő sem nyithat ki” – mutat rá Vitézy Dávid.

Címkék: