A pártok is rámozdultak a rendőrgyilkosságra

A szocialisták és a Jobbik sem hagyta ki a ziccert: mindkét ellenzéki párt alig burkoltan az Orbán-kormányt teszi felelőssé az alsóörsi kettős gyilkosságért.

A Jobbik és az MSZP is emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor a közbiztonság gyors javulását ígérte.

„Bár a Fidesz nagy hanggal kijelentette, hogy 60 nap alatt megerősítette a közbiztonságot – fogalmaz az MSZP közleménye -, mégis két rendőr halálesetével kell szembesülnünk, ami nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt.”

„Rend helyett csupán a közbiztonság területére vonatkozó sikerpropaganda tapasztalható” – ez pedig Volner János, a Jobbik Közbiztonsági Kabinetjének vezetője által leszűrt tanulság.

A tragédia kapcsán Volner a Gárda-ügyet is indokoltnak tartotta megemlíteni: „Fontos kiemelni, hogy miközben állig felfegyverzett rohamrendőrök rontanak rá békés demonstrálókra, továbbá köztörvényes bűnözőkként bánnak zöld pólót vagy fekete mellényt viselő adófizető állampolgárokkal, aközben a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni.”

Természetesen mindkét párt haladéktalan kormányzati intézkedést követel.

„A közbiztonság helyreállítása érdekében a kormány és a rendőri vezetés határozott, a rendőrség állományának védelmét és a békés állampolgárok érdekeit szem elé helyező lépéseit várjuk” – így a Jobbik.

„Az MSZP minden politikai és egyéb eszközzel támogatja a rendőrség intézményének, rangjának megerősítését, hogy mihamarabb visszaszerezzük a rendőr tiszteletét, intézkedési biztonságát. Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy a többi parlamenti párttal közösen dolgozzon ki olyan programot, mellyel a rendőrség rangja megerősíthető” – ekképpen a szocialisták.

Amúgy mindkét párt „őszinte részvétét fejezi ki a szerda hajnali támadás rendőr áldozatának családja felé”, illetve „osztozik a hozzátartozók fájdalmában, gyászában”.

A Belügyminisztérium egymondatos közleményben reagált. E szerint a szocialista párt jobban tenné, ha a részvétnyilvánításon túl mélyen hallgatna.