Széles lapja bérférgeknek nevezi az indexeseket

A hírportál korábban azt írta, hogy a mágnás eladja médiabirodalmát.

A Magyar Hírlap “Index-bérférgek akciója” címmel közölt írásában kacsának nevezi a hírportál írását, amely szerint Széles Gábor eladni tervezi az Echo Tv-t és a Magyar Hírlapot. A Magyar Hírlap információi szerint valójában a liberális internetes portált árulja a tulajdonosa.

Az újság azt is tudni véli, hogy egy LMP-hez közel álló gazdasági csoport már vevőnek is bejelentkezett. A Magyar Hírlap emlékeztet rá, hogy az Index alapítói szép karriert futottak be a baloldali kormányok idején.

A konzervatív lap nemcsak az Index újságíróinak stílusát kifogásolja, kábítószerezéssel is megvádolja a szerzőket, amikor azt írja, hogy “némi marihuánás leheleten kívül nem sokat adtak a szakmának”.

A Magyar Hírlap ezen túl közismert ténynek nevezi, hogy az Index valamennyi divatos devianciát lelkesen támogatja: címválasztásban, szóhasználatban, tartalmi közléseikben népszerűsítik a homoszexuális életformát, a füvezést, a szinglilétet, a celebkultuszt.

Előzőleg az Index arról cikkezett, miszerint Széles Gábor saját lapjában tagadta, hogy el akarná adni médiabirodalmát, amelyre pedig lenne vevő: az Echo Tv szerződései sokat érnek a bal- és a jobboldalon is.

A hírportál szerint viszont a tulajdonos jelenleg valóban nem tudná jó áron értékesíteni tévéit, de azok iránt érdeklődtek a Gyárfás Tamás körül csoportosuló vállalkozói körök, illetve az Echo Tv a Jobbikhoz közel álló befektetői körök számára is vonzó lenne.

Az Echo Tv igazi értéke – az Index szerint – a kábelszolgáltatókkal kötött szerződéscsomag. Az Echo Tv mindegyik nagy szolgáltatónál ott van, általában a legolcsóbb csomagban, így magas az elérése, és a szolgáltatók által fizetett díj miatt viszonylag nagyok az állandó havi bevételei.

A szolgáltatókkal tárgyalások folynak, azok lezárásig nem várható, hogy túladnak az Echón, de iparági híresztelések szerint az Echo lehetséges vevői akár a Magyar Hírlapot is átvennék – írta az Index, amely szerint a parlamentbe bejutott kis pártoknak az Echo csak álom lehet.

A Jobbikkal Széles nem szívesen üzletelne, az LMP-nek nincsenek tévévásárlási tervei, és nem is lenne pénze rá. A Jobbik ezért most a Hálózat Televízióban igyekszik műsoridőt venni magának, az LMP állítólag egy hírportál indítását fontolgatja.

Ajánlott link:

Ki venné meg Széles médiabirodalmát? (index)
Index-bérférgek akciója (Magyar Hírlap)

Címkék: