Beköltözés egyenes adásban

Pénteken a köztévé élőben mutatja, miként lép hivatalba az új államfő.

Augusztus 6-án lép hivatalba ünnepélyes keretek között Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök. Az egyórásra tervezett ünnepséget a Sándor-palota melletti Szent György téren tartják, amelyre a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint 200 embert hívtak meg.

A ceremónián ott lehetnek a kormány és a diplomáciai testület tagjai, családtagok, közéleti személyiségek. Az ünnepség – amelyet a Magyar Televízió élőben közvetít – teljesen nyilvános lesz, a helyszínen bárki nyomon követheti.

Az ünnepségen szaval és műsort vezet Mécs Károly színművész, fellép a Csillagszemű Táncegyüttes, Miklósa Erika operaénekes és Kelemen Barnabás hegedűművész. Schmitt Pál körülbelül tízperces ünnepi beszédet mond hivatalba lépésének alkalmából.

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét június 29-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt.

Címkék: