Megvannak az MSZP alkotmány-előkészítést segítő civil jelöltjei

Az MSZP a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségét, a Nyugdíjasok Országos Szövetségét, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségét, a Társadalmi Uniót és a Magyar Természetvédők Szövetségét jelölte meg olyan civil szervezetként, amelytől az alkotmány előkészítő eseti bizottság elnöke véleményt kérhet.

A közlemény szerint a megjelölt szervezetek a szociálisan veszélyeztetett társadalmi csoportok képviselői, illetve olyan szervezetek, amelyek azon munkálkodnak, hogy Magyarországon ne legyen esélyegyenlőtlenség, hogy ne csak jelene, hanem jövője is legyen az országnak.

A Magyar Szocialista Párt hangsúlyozza, hogy nem csupán az általa jelölt öt civil szervezettel veszi fel a kapcsolatot, hanem más fontos szervezettekkel is, hogy az ő véleményük is nyilvánosságra kerülhessen.

Korábban az LMP kezdeményezte, hogy minden frakció jelölhessen meg öt társadalmi szervezetet, amelytől véleményt kér az új alkotmány koncepciójáról az alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnöke. Az LMP a Levegő Munkacsoportot, a Magyar Természetvédő Szövetséget, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalmat, a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezetet és a Védegyletet jelölte meg.

Címkék: Belföld