Változások a katasztrófavédelemnél is

Újabb szervezeti és személyi változásokat jelentett be Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten. Több főosztály vezetése kicserélődött és két új szóvivője lett a szervezetnek.

Bakondi György vezérőrnagyot, aki az OKF létrehozásától, 2000-től 2002 végéig már irányította a szervezetet, 2010. július 1-jei hatállyal nevezte ki főigazgatónak Pintér Sándor belügyminiszter. Kinevezésével egy időben megszüntették az egyik főigazgató-helyettesi pozíciót és leváltották a gazdasági vezetőhelyettest is.

Augusztus elsejével új vezetőt nevezett ki az OKF vezetője a Pest megyei katasztrófavédelem és a fővárosi polgári védelem élére is – ezeket a posztokat Benkovics Zoltán, illetve Bojtor Gábor tölti be -, és várhatóan a következő napokban több megyei főigazgatóságon is személycserék történnek. Bakondi György pénteken nevezi ki a Borsod megyei katasztrófavédelem új vezetőjét.

Az OKF Mogyoródi úti épületében a főigazgató csütörtökön átadta az új főosztályvezetői és a főosztályvezető-helyettesi kinevezéseket. Hivatalvezetővé nevezte ki Babák Mihály ezredest, aki korábban személyügyi főosztályvezető volt.

Négy főosztály beolvadt a most létrehozott tűzoltósági és polgári védelmi főfelügyelőségbe. Tűzoltósági főfelügyelőnek Zoltán Ferenc ezredest, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetőjét, polgári védelmi főfelügyelőnek pedig Tóth Ferenc ezredest nevezte ki Bakondi György.

A katasztrófavédelmi kommunikációs feladatokat ezentúl Ambrusz József ezredes irányítja az OKF-nél, míg a szervezet két új szóvivője Töttös Györgyi polgári védelmi főhadnagy és Petróczi Tímea tűzoltó százados lett.

Szentes György korábbi szóvivő eddigi megbízatását folytatva az OKF ellenőrzési főosztályát vezeti ezentúl.

Címkék: Belföld