Torlódások várhatóak Letenyén

A Horvátországba és onnan visszautazó turisták, valamint a Forma-1 Magyar Nagydíjra érkezők miatt ezen a hétvégén fél és egy óra közötti várakozási időre kell számítani a letenyei határátkelőnél.

A letenyei autópálya határátkelőhelyen a nyári idegenforgalmi szezon miatt ki- és belépő oldalon egyaránt kialakulhat a hétvégén várakozás, mert a tengerpartra irányuló magyar, lengyel és szlovák turisták túlnyomó többsége itt lépi át a magyar-horvát államhatárt. Ezen kívül a Forma-1-re érkező és onnan hazautazó nézők tömeges be- és kilépése is okozhat várakozást.

A zalai rendőr-főkapitányság közölte, hogy pénteken a késő esti óráktól szombaton kora délutánig, valamint vasárnap késő délutántól éjfélig a kilépő irányban várható nagyobb forgalom. Szombaton késő délutántól vasárnap délelőttig pedig a belépő oldalon kell számítani megnövekedett személy- és járműforgalomra.

A várakozás elkerülése érdekében a rendőrség azt javasolja, hogy az utazók vegyék igénybe a 7-es főúton lévő régi közúti határátkelőhelyet, leginkább a szombaton hajnaltól délutánig tartó időszakban érdemes ezt az átkelőt választani.

Aki igénybe akarja venni ezt a lehetőséget, Budapest felől a becsehelyi elágazónál kell letérnie az M7-es autópályáról a 7-es főútra. Innen a közúti határátkelőhely Letenyén át gyorsan megközelíthető, az átléptetést követően pedig a horvát oldalon közvetlenül fel lehet hajtani ismét az autópályára.

Címkék: Belföld