Hatala leporolja a móri mészárlás aktáját

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot ígér.

Az ORFK élén történt változás ellenére, a móri rablógyilkosság ügyében folyó perek jogerős lezárása után a rendőrség lefolytatja a belső vizsgálatot – írja a Népszabadság. Arra várnak választ: milyen okok, körülmények, tévedések okozták, hogy először két, az adott ügyben ártatlan embert, Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsítottak meg.

Korábban Bencze József országos rendőrfőkapitány ígérte meg, hogy a rendőrség tisztázni fogja, miért kapott gellert a móri nyomozás 2002-ben. Hatala József, az új országos rendőrfőkapitány a lapnak azt mondta: a jogfolytonosság jegyében magára nézve kötelezőnek tartja Bencze ígéretét, ezért a móri perek lezárása után belső vizsgálat lesz.

Korábban tényfeltáró vizsgálatot ígért a legfőbb ügyész is – emlékeztet az újság. Kovács Tamás azt mondta: kivizsgáltatja, mi történt. A Fővárosi Főügyészség egy illetékese szerint “rendszerhiba történt”: a korábban, más ügyekben egymás hibáit, tévedéseit nagy biztonsággal korrigáló hatóságok most egymás hibáira ráesősítettek.

Címkék: