A Dunántúlon jégeső is lehet

Több-kevesebb napsütésre az országban mindenütt számíthatunk, ám délután nyugaton megvastagszik a felhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar, de néhol jégeső is.

A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nyugati és északi részére sárga riasztást adtak ki. Csütörtökön főként a nap második felében elszórtan valószínű viharos (60-75 km/h) széllel kísért zivatar kialakulása. Nagyobb számban a Dunántúlon és Észak-Magyarországon számíthatunk rá. Helyenként szelet felhőszakadás kísérheti, és kisebb méretű jég is előfordulhat.

A hétvégén eleinte hidegfront alakítja időjárásunkat, több felhőre és csapadékra nyugaton számíthatunk, keleten azonban hosszabb napos időszakok várhatók, és csak néhol lehet zápor, zivatar. Vasárnap és hétfőn sok napsütés valószínű, legfeljebb elvétve fordulhat elő csapadék, majd az időszak legvégén újabb hidegfront érkezik. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 33 fok között várható, de pénteken a Dunántúlon csupán 19, 24 fok valószínű.

Bővebben az fn.hu Időjárás oldalán tájékozódhat.

Címkék: Belföld