Mesterházy: Orbán felért a pimaszság csúcsára

Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormányfő "hatalomvágya nem ismer határokat".

Az MSZP felszólítja a kormányt, változtasson az adórendszeren, hogy ne a kispénzű emberek szenvedjék meg a következményeket – tudatta a párt elnöke, frakcióvezetője. Mesterházy szerint a kabinetnek be kell mutatnia cselekvési tervét, ami garantálja, hogy a bankadót a bankok nem terhelik az emberekre, illetve elképzeléseit arról, miként stabilizálná a forintot.

Az MSZP követeli, hogy Orbán Viktor – még az önkormányzati választások előtt – álljon ki az emberek elé és mutassa be a 2011-es költségvetés sarokszámait, és azt, hogy milyen strukturális változásokat tervez.

Az MSZP elképedve figyelte, ahogy Orbán Viktor a tegnap esti mtv1-es interjújában megint bizonyította, hogy szereti a csúsztatásokat, a mellébeszélést és hatalomvágya nem ismer határokat – írta pártja nevében Mesterházy Attila frakcióvezető.

Közleménye szerint az “MSZP felháborodva hallgatta, ahogy pocskondiázza a Gyurcsány-Bajnai kormányok teljesítményét, sőt, hazudozóknak nevezte azokat, akiket az EU, a világ meghatározó gazdasági körei, az USA elnöke is kiemelten méltatott, és példaként állított más kormányok elé, mondván: így kell válságot kezelni”.

Mesterházy szerint, ha létezik a pimaszságnak csúcsa, akkor Orbán Viktor feljutott oda, amikor büszkén kijelentette, hogy “igenis a kormányhoz közel állónak kell lennie a köztársasági elnöknek, vagy az ÁSZ elnökének”.

AJÁNLOTT LINKEK:

A kormány első hatvan napját az Estében értékelte Orbán Viktor (VIDEÓ).

Címkék: