Sziget fesztivál 2010

„Sanya gyere má’, tempóba’!!! Tudod mi lesz nekünk nyáron? Kánaán lesz, Sanya!” – és persze Sziget is, mínusz egyedik napi Kispál búcsúkoncerttel, nulladik napi megakoncert sorozattal, benne a Reggae és Ska ünnepével, Cseh Tamás emlékkoncerttel és egy harmadik helyszínen pedig a magyar jazzélvonal és nemzetközi sztárok fúziójával.


És augusztus 11-től természetesen további öt napon át a nemzetközi fesztiválporond aktuális sztárjai, a korábbi évek Szigeteinek legnagyobb bulijait tartó közönségkedvencek, és itthon kevésbé ismert, de a nemzetközi színtéren egyre népszerűbb produkciók jellemzik az idei Sziget programját.

A Nagyszínpadon aktuális sztárok, nagy visszatérők zenélnek majd, amiből csak pár nevet említve itt lesz idén már visszatérő vendégként Svédország egyik legnépszerűbb rockbandája, a frenetikus koncertjeiről, és fekete-fehér fellépőruháiról világszerte imert The Hives. Minden idők legjobb házibuli zenekara, a Madness angol beatzenei hagyományokból, kupléból, kabarézenékből és a jamaikai eredetű skából összegyúrt zenéjével dobja fel a közönséget a Sziget első fesztiválnapján, azaz augusztus 11-én főműsoridőben. A csütörtöki nap headliner fellépője, a korábbi Szigeteken már hatalmas bulikat maguk mögött tudó, de idén is tömegekre számító Faithless lesz. Egy igazi ragyogó popcsillag is várható a Szigetre: a pénteki nap koraesti fellépője lesz a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb előadója, Mika. Majd a hazai rajongók élőben is láthatják Jared Leto zenekarát, a Sziget kívánságlistájának egyik éllovasát, a Thirty Seconds To Mars-t. A Tankcsapda az egyetlen magyar fellépőként dübörögteti meg a Nagyszínpad hangfalait. A Sziget hétvége első napjának esti sztárja, az új lemezét augusztus közepére ígérő heavy metal legenda, az Iron Maiden lesz.

A legnagyobb brit zenei fesztiválok közönsége mellett most a Sziget látogatói is első kézből ismerhetik meg a Kasabian tavaly megjelent legfrissebb hanganyagát, melyet többen is az év albumának választott. A Sziget nagyszínpados programjait az utolsó napon a szakírók által a világ legjobb rockzenekarai közé sorolt Muse fellépése zárja. És természetesen még sokan mások!

A Világzenei Nagyszínpadon idén a legnagyobb nevek közt szerepel például az Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo, az Oi-Va-Voi, Tony Allen vagy a Shantel & Bucovina Club Orkestar. Az új csillagok közt Amparo Sanchez, 08001 vagy az elmúlt évek „Nagy Belga Bumm”-jának az egyik legátütőbb hangja a Jaune Toujours lép fel – mások mellett.

Idén már másodszor csapnak a húrok közé Magyarország legjobb prímásai a Hungarikum Faluban, hogy a világsztárokat felvonultató Nagyszínpaddal átellenben, a magyar kultúra féltett kincseit mutassuk be Európa fiataljainak.A Roma sátor, mint minden évben 2002 óta, idén is színes, olyan nemzetközi programmal várja a szigetlakókat, mint Kawa Musical Circus, a Nadara vagy a Živeli Orkestar. Sok egyéb kulturális csemege mellett idén is lesz a nagy utcaszínház. A Compagnie Malabar: Le Voyage des Aquarêves című előadása fogja esténként a szigetlakókat a humor és az álmok világába repíteni.Az Octopus Összművészeti Helyszínen irodalmi programok várják a látogatókat, és idén is a VOLT Terasz ad otthont a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő retró hangulatnak, Aradszky Lászlóval, Szűcs Judith-tal, Balázs Palival, Korda Györggyel és Balázs Klárival valamint Csonka Picivel. Lesz Blues Kocsma is, ahol teljesség igénye nélkül fellép: White Coffee, Hubert Tubbs valamint a Lord Bishop Rocks.

Természetesen minden korosztály és különböző érdeklődésű látogató számára számos program található, ami részletesen a www.sziget.hu/fesztival oldalon olvasható.

Nyertes: Setét Réka, Nyírtelek

Címkék: PR-cikkek