Az MFB szerint csak átadás-átvétel zajlik az ITDH-nál

A tulajdonosi jogok gyakorlója visszautasítja, hogy elvették volna a dolgozók telefonjait, csak a cég tulajdonában lévő eszközöket veszik vissza.

Nem megszállták, hanem az új tulajdonosi joggyakorló által végrehajtott átadás-átvétel zajlik az ITD Hungary épületében. A tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) gyakorolja, munkatársaik a cég tulajdonát képező tárgyakat is visszaveszik a korábbi vezetéstől. Az ITD vezetését ugyanis leváltják, a céget pedig átvilágítják – közölte a Független Hírügynökség kérdésére Nyiri János, az MFB kommunikációs vezetője.

Az MFB visszautasítja azokat a korábbi információkat, hogy a dolgozók saját telefonjait elvették volna. Az ITD Hungary-nál az új tulajdonosi joggyakorló az átadás-átvétel keretében csak a cég tulajdonában lévő tárgyakat – így például telefonokat is – veszi vissza. Berendelték a céges autókat is, ezek a vagyontárgyak ugyanis nem magántulajdonban vannak, így az MFB a visszagyűjtésükkel a jó gazda gondosságával jár el. Sajtóhírekben az is megjelent, hogy a dolgozók bankkártyáit is elveszik. Nyiri János ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ez sem a dolgozók bankkártyáira vonatkozik, hanem a cég tulajdonában lévő eszközökre.

A menedzsment leváltása várhatóan még szerdán megtörténik, ezután elkezdődik a társaság eddigi működésének átvilágítása is – tette hozzá Nyiri János.