Schmuck Andort jelölnék főpolgármesternek

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt Schmuck Andort kéri fel, hogy a függetlenként, de a párt támogatásával induljon a budapesti főpolgármesteri székért. Schmuck nem mondott nemet. Hétfőre összehívta a Tisztelet Társaságának elnökségét, akkor döntenek, hogy elfogadja-e a felkérést.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) vezetőtestületei úgy határoztak, hogy a 2010-es önkormányzati választásokon, Budapesten, főpolgármester jelöltjének Schmuck Andort, a Tisztelet Társasága ügyvivőjét kérik fel – írtál az fn.hu-nak eljuttatott közleményükben.

Levelükben arra kérik a Tisztelet Társasága elnökét, hogy Schmuck Andorral a tárgyalásokat kezdje meg, kövessen el mindent – habár nem tagja a pártnak -, fogadja el a MSZDP felkérését, legyen a párt listavezetője és főpolgármester jelöltje Budapesten.

Az MSZDP önkormányzati választásokon megyei listák személyi kérdéseiről 2 hét múlva esedékes ülésen dönt.

Schmuck megfontolja

A párt azon “megtisztelő felkérését, miszerint legyek a Magyarországi Szociáldemokrata Párt által támogatott független főpolgármester jelöltje és listavezetője megtiszteltetésként értékelem” – írta válaszlevelében Schmuck Andor.

Csütörtökön ezért kezdeményezte a Tisztelet Társasága hétfői napra való rendkívüli elnökség összehívását, hogy a felkérésre választ tudjak adni – jelezte az MSZDP-nek.

Címkék: Belföld