Még keresik az eltűnt magyar diákokat

Folytatódik a keresése annak a két magyar diáknak, akik azon a városnéző hajón utaztak, amely szerdán uszállyal ütközött Philadelphiában, a Delaware folyón.

Mosonmagyaróvárról július 2-án érkezett egy 13 diákból és két tanárból álló magyar diákcsoport az Egyesült Államokba, ahol Philadelphia városában vettek részt egy nyelvi programon. Ennek során tettek kirándulást egy vízibusszal, amelynek kigyulladt a motorja és nekiütközött egy uszálynak, majd felborult, az utasok pedig vízbe estek. A mentés azonnal megkezdődött. Az utasok közül két kivétellel mindenkit sikerült kimenteni – közölte Klekot Ágnes, a Külügyminisztérium konzuli főosztályvezető-helyettese.

Három magyar került kórházba könnyű sérülésekkel, őket azonban még az éjszaka kiengedték – mondta Klekot Ágnes.

Közlése szerint a New York-i magyar konzul, Trombitás Zsófia úton van a helyszínre. Nála megtalálható minden, amire egy ilyen esetben szükség lehet, kellő készpénzzel, illetve bankkártyával rendelkezik, tárgyal a csoporttal a hazautazás időpontjáról, és segítséget nyújt az úti okmányok pótlásában is.

Az érintettek szüleivel, az iskola igazgatójával a Külügyminisztérium közvetlen kapcsolatban áll. Az érintettek neveit, személyes adatait nem hozzák nyilvánosságra.

Címkék: Hírek