Villámcsapás bénítja Párizst

Felfüggesztették a vasúti közlekedést a párizsi Austerlitz pályaudvaron, miután hajnalban egy villámcsapás tönkretette az elektromos berendezések egy részét.

A fennakadás mintegy 40 ezer utast érintett délelőtt a francia főváros egyik legjelentősebb pályaudvarán, ahonnan a déli országrészbe és külföldre egyaránt nagy számban közlekednek vonatok.

A pályaudvar lezárása nagy problémát okoz, mert az iskolai szünet kezdete miatt július első hétvégéje nagyon forgalmasnak ígérkezik nemcsak az autóutakon és a repülőtereken, de a vasúti vonalakon is. A párizsi pályaudvarokon péntek és vasárnap között az állami vasúttársaság megközelítőleg másfél millió utasra számít.

A vasúttársaság szerint a közlekedés talán késő estére helyreáll az Austerlitz pályaudvaron, de valószínűbb, hogy csak vasárnap reggel indul újra. Az ide érkező vonatokat átirányították más párizsi pályaudvarokra. Ma hajnalban tíz fokos lehűlést eredményező hatalmas vihar csapott le Párizsra és környékére. A villámcsapás a Brétigny-sur-Orge nevű elővárosban tette tönkre a vasút elektromos berendezéseit.