Leváltják a katasztrófavédelmi főigazgatót is

Tatár Attilától egykori főnöke és elődje veszi vissza a posztot.

Leváltják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét – erősítette meg az MTI értesülését több, névtelenséget kérő forrás. A tűzoltóság és a polgári védelem felügyeletét ellátó szervezet új vezetője holnaptól Bakondi György lesz, aki korábban már irányította a szervezetet.

Az OKF jelenlegi vezetője, Tatár Attila tűzoltó altábornagy távozását, illetve a személycserét holnap jelenti be Pintér Sándor belügyminiszter. A gyűlésen részt vesznek a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai és a polgári védelem vezetői is.

Bakondi György 2002. december 9-ig vezette a szervezetet, akkor azzal az indokkal mentették fel azonnali hatállyal, hogy a testület költséggazdálkodása számottevő hiányt eredményezett, illetve azért, mert a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapította a főigazgató felelősségét a martinsalakból épült házak újjáépítésével összefüggésben.

Bakondi helyére került Tatár Attila, akkori főigazgató-helyettes, aki azóta vezette a szervezetet.
Bakondi György a felmentése után ügyvédként dolgozott, majd az idei árvíz idején az Orbán-kormány illetékes minisztere az árvízi védekezés irányítására miniszteri biztosnak nevezte ki.

Címkék: