Jómódból választott minisztereket Orbán

Kilencéves Opel Astra és három ingatlan szerepel Réthelyi Miklós miniszter vagyonbevallásában. Fellegi Tamás szentendrei ingatlanokban és Volvóban utazik. Nyilvánosságra hozták a miniszteri vagyonnyilatkozatokat.

Felkerültek a miniszteri vagyonnyilatkozatok is a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjára. A nem képviselő négy kormánytag közül egyelőre Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrásért felelős tárcavezető nyilatkozatát tették elérhetővé, míg Pintér Sándor bel- és Martonyi János külügyminiszter anyagi helyzetét még nem ismertették.

Ház, lakás, lakás

Fellegi Tamás vagyonnyilatkozatából kitűnik, hogy igencsak lokálpatrióta, hiszen Szentendrén három ingatlannal is rendelkezik. Egy 215 négyzetméteres szentendrei családi ház, egy 83 és fél négyzetméteres lakás és ugyancsak Szentendrén egy 88 négyzetméteres lakásnak is a résztulajdonosa. A nemzeti fejlesztési miniszter az autók terén a biztonságos svéd márka mellett teszi le a voksát, ugyanis- a szolgálati autó mellett- egy Volvo S80-as személygépkocsival is rendelkezik.

a többiek

Öt kormánytag és Orbán Viktor is tagja az Országgyűlésnek, így ők már korábban nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozatukat. Bővebben itt olvashat róluk!

Több mint 44 millió forint és 387 ezer euró összegű biztosítása van a Concorde Alapkezelő Zrt-nél, valamint az életbiztosításra sem sajnálja a pénz. Évente 570000 forintot és 7000 eurót fizet be érte az ING-nek. Azon kevés politikusok közé tartozik, akik sem pénzintézetnek, sem magánszemélynek nem tartoznak semmilyen összeggel. Fellegi a miniszterség mellett a Smart-A Bt 50 százalékos tulajdonosa.

Opel Astra

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is három ingatlannal büszkélkedhet. Két fővárosi lakás és egy 120 négyzetméteres keszthelyi ház résztulajdonosa. Lassan kilenc éve szolgálja hűségesen egy Opel Astra személygépkocsi, bár Fellegihez hasonlóan, május óta szintén rendelkezik szolgálati autóval. Nyilatkozatából kitűnik, hogy akárcsak kollégája, szintén nem tartozik senkinek egy fillérrel sem.

A miniszter egyben a Semmelweis Egyetem professzor emeritusa is, bár az orvostanoncok oktatását jelenleg szünetelteti. Mint a tudományok doktora, havi 90000 forint jövedelemben is részesül a Magyar Tudományos Akadémiától.


Semjén bútorai, Fazekas könyvei

Semjén Zsolt, a miniszterelnök helyettese sem gyerekeket, sem autót nem tüntetett fel a bevallásában, szerepelnek viszont az antik bútorai, melyeket születése óta gyűjti. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi tárcavezetőnek a budakalászi házán és a négyéves Renault-ján kívül közel 12 milliós hiteltartozásáról számolt be.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azon szerencsések közé tartozik, akiknek nem kerül sokba a nyaralás. Vagyonnyilatkozata szerint ugyanis a balatonakarattyai lakóháza mellett egy csopaki nyaralója is van. A honvédelemért felelős Hende Csaba Szombathelyen és a főváros II. kerületében is fenntart egy házat. Amíg nem volt jogosult szolgálati autóra, addig egy nyolcéves Mitsubishi Carismával ingázhatott az ingatlanok között.

Fazekas Sándor agrárminiszter karcagi földjei szinte alig fértek bele a nyilatkozat megfelelő rubrikáiba, szerencsére a hatezer kötetes könyvtárát egy tételként tüntette fel.

Címkék: Belföld