Előbb a turizmust, majd a baloldalt népszerűsítené?

Bárdos András is hallott róla, hogy az irányítása alatt hoznának létre egy baloldali hírtévét.

Közel négymilliárd forintos tőkével olyan új televíziót hozna létre az előző kormány delegáltjaiból álló Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely hivatalosan a hazai turizmust népszerűsítené, de valójában egy baloldali hírtévé alapját képezné – írja a Magyar Nemzet.

Hazai Turizmus Zrt. néven olyan új céget hozna létre az üdülési alapítvány, amely filmkészítéssel, tévéműsorok gyártásával, sugárzásával foglalkozna; azaz egy új televíziós csatorna születne. A lap birtokába került határozati javaslat szerint a céget 595 millió forint jegyzett tőkével és 3,3 milliárdos tőketartalékkal hívná életre az alapítvány tulajdonában lévő két cég: a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és a Hunguest Vagyonkezelő Zrt.

A társaság igazgatósági elnöke Bárdos András, a tv2 korábbi műsorvezetője, a felügyelőbizottság elnöke Kárpáti Miklós, a balliberális közéleti szereplők körében népszerű ügyvéd lenne. A Magyar Nemzetnek Bárdos azt mondta, ő is hallott erről a tervről, de még semmit sem írt alá, és jelenleg is több tévécsatornával tárgyal.

Címkék: