Semjén: együtt kell működni a szomszédokkal

A jövő felé kell nézni, és a körülöttünk lévő országokkal együttműködésben kell törekedni arra, hogy mindenkinek a helyzete javuljon - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar polgármesterek VIII. világtalálkozóján.

A kormány még július 19-e előtt összehívja a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT), amely hat évig szünetelt – ígérte a miniszterelnök-helyettes a rendezvény második napján Gödöllőn.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát is megtartják, “a kettő ugyanis nem vagy-vagy, hanem is-is”. A MÁÉRT aktuális politikai kérdésekkel, míg a KMKF hosszú távú témákkal, feladatokkal foglalkozik.

Semjén Zsolt kiemelte: a jövő felé kell nézni, és a körülöttünk lévő országokkal együttműködésben kell törekedni arra, hogy mindenkinek a helyzete – nemzetiségi téren és életminőségében is – javuljon – mondta Semjén Zsolt

A magyar polgármesterek világtalálkozóján mintegy 450-en vesznek részt határon innen és túlról. A hétfői nap központi témája a határon túli kapcsolatok.

Címkék: Belföld