Kenus főrendőrtől a gasztroszennyezésig

Ki lesz az új főrendőr? Milyen esélye van Tarlós Istvánnak és egyelőre nem ismert kihívójának a főpolgármesteri posztra? Milyen kormányfője lesz Szlovákiának? Miért másoljuk Albániát? A hét legérdekesebb írásaiból válogattunk.

Pintér kenus barátja lesz a főrendőr

Lapinformációk szerint Hatala József válthatja Bencze Józsefet az Országos Rendőr-főkapitányság élén. Az fn.hu annak járt utána, hogyan várják a rendőrségen az új főkapitányt.

Részletek >>>

Tarlós ördögvillája

Októbertől Tarlós Istvánnak hívják Budapest főpolgármesterét. Hacsak az LMP és az MSZP nem talál egy mindkét párt számára elfogadható civil jelöltet. A hivatalos hírek egyelőre arról szólnak, hogy a Lehet Más a Politika annak ellenére sem egyezkedik, hogy a szocialisták beáldoznák új budapesti elnöküket, Horváth Csabát. Az fn.hu információja szerint azonban most esély kínálkozik a megállapodásra.

Részletek >>>

Hogyan állítsuk le a gasztroszennyezést?

Orbán Viktor kitiltaná az országból az Európából ideküldött rossz minőségű élelmiszereket. A szakma képviselői helyeslik a szigorú kontrollt, de a tapasztalatok szerint a határokon belül is probléma van a minőséggel.

Részletek >>>

Szakít az agresszióval Szlovákia

A korábban elnökválasztáson is induló politikusasszony 2008-ban részt vett az MKP jubileumi ülésén, felhagyna Fico agresszív politikájával, és tárgyalásokba kezdene a magyarokkal – a szociológusprofesszor Iveta Radicová alakíthat kormányt Szlovákiában.. Sikeréhez hozzájárult, hogy friss arc a szlovák politikában és kimaradt pártja botrányaiból is.

Részletek >>>

Trükközik a kormány a törvényalkotásban

A kormány egy törvényalkotási kiskaput használva eddig hanyagolta a törvényalkotási dömpingben az érdekegyeztetést a munkaadókkal és munkavállalókkal. Az érdekképviseletek közül van, amelyik visszaélést emleget, mások átmeneti időszaknak fogják fel a mostanit. Abban azonban egyetértenek, hogy hosszú távon ez nem mehet így tovább.

Részletek >>>

Puha lesz a hatóság

Megszűnne a hatóságok anyagi érdekeltsége a bírságolásban és az ellenőrzéseknél első alkalommal büntetés helyett csak figyelmeztetést kapnának a kisvállalkozások a jövőben. Kimondanák, hogy a kkv-szektor valóban a magyar gazdaság meghatározó része. A közbeszerzésekben pedig december végéig lehetne nullás adóigazolás nélkül kifizetni. Két új törvényjavaslat a kkv-k kedvére.

Részletek >>>

Miért másoljuk Albániát?

Bár az albán és a tátrai tigris csíkjai között is ott virítanak az egykulcsos adó körvonalai, ez még nem indok a hazai bevezetésére. Maga a felvetés is abszurdnak tűnne, ha a korábbi kormányok nem üresítették volna ki a jövedelem újraosztásának haladó technikáit, amelyek nélkül pedig nem lehet egy fejlett államot elképzelni. Válasz Seres Lászlónak.

Részletek >>>

Címkék: Belföld