Petrétei és Papp Károly meghallgatásával kezd a vizsgálóbizottság

Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter valamint Papp Károly dandártábornok, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnokának meghallgatásával kezdi munkáját az a bizottság, amely a 2006-os eseményeket vizsgáló albizottság.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottsága azokat a jogsértéseket fogja vizsgálni, amelyeket a politikai szabadságjogokkal összefüggésben követtek el 2002 és 2010 között. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek majd azokra az esetekre, amelyek 2006 őszén történtek – jelentette be a testület ülése után Ékes Ilona, Fideszes alelnök.

Mivel a döntés alapjául szolgáló iratok között vannak nem nyilvánosak is, zárt ülésen döntöttek arról, kikkel kezdik a meghallgatásokat.

Ékes Ilona azt is elmondta, hogy július 7-én 10 órára meghívják a KR parancsnokát, Papp Károly dandártábornokot, aki “nagyon korrekt jelentést készített, a Papp-jelentést annak idején”.

Az albizottság hozzá szeretne kérdéseket feltenni, valamint Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti minisztert is megkérdeznék a 2006 őszén történtekről.