Tisztogatás a külügyben

Több diplomatát is visszahív a Külügyminisztérium július 31-i határidővel - írta a Népszava. Van, akiben megingott a bizalmunk - indokolta a visszahívásokat Martonyi János a Ma Reggelben.

Többek között visszahívják Horváthné Fekszi Mártát, a New York-i magyar ENSZ-misszió vezetőjét, korábbi külügyi államtitkárt, Polgár Viktor New York-i főkonzult, Bársony András kijevi, Udvardi Iván hágai és Boros Jenő bakui (Azerbajdzsán) nagykövetet is. Szakértők szerint a hathetes visszahívási idő igen rövidnek számít a diplomácia gyakorlatában – olvasható a lapban.

Összesen 15 nagykövetet hívunk vissza – jelentette ki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Martonyi János külügyminiszter. Elmondása szerint a visszahívottak többségének lejárt a hivatali ideje, de van közöttük olyan is, akiben megingott a bizalmuk, ez a kisebbség.

Név említése nélkül elmondta: volt nagykövet, aki olyan miniszterelnöki anyagot terjesztett, amelyben a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét szélsőségesnek nevezik. Ez ártott Magyarországnak – szögezte le.

Címkék: Belföld