Nokia-dobozokkal cukkolják Hagyót a börtönben

Előfordult, hogy külön sétáltatták, így védték Hagyó Miklóst a börtönben az esetleges atrocitásoktól, de a volt főpolgármester-helyettes így is kap vicces megjegyzéseket – tudta meg a Blikk.

A bulvárnapilap Venyige utcai rabtól származó információi szerint a börtönlakók nokiás dobozokat követelnek Hagyó Miklóstól. Utalva arra, hogy Balogh Zsolt, a BKV egykori megbízott vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy 70 millió forintot kellett telefondobozba átadnia a korábbi főpolgármester-helyettesnek. A rab szerint Hagyó úgy-ahogy, de már alkalmazkodott a szigorú börtönélethez, annak ellenére, hogy a luxusból került a rácsok mögé.

Hagyó Miklóst májusban előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság. Döntésüket azzal indokolták, hogy fennáll az elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye. A politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, ami azt jelenti, hogy a csalás mértéke meghaladja az 50 millió, de nem éri el az 500 millió forintot. Hagyót a legnagyobb májusi hidegekben szállították a Gyorskocsi utcai fogdába, ahol „szerény” körülmények között várta az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalást.

A fogdába jégeralsót kért, mert fázott, és minden egyes alkalommal, amikor a „dolgát” kellett elvégeznie, csöngetnie kellett a börtönőrnek, aki kikísérte, ugyanis cellájában nem volt WC. A Blikk információi szerint letartóztatása után a Venyige utcai börtönbe szállították, ahol Hunvald György is raboskodik.

Címkék: Belföld