Beindultak a demokrácia őrei Orbán ellen

A Societas "bevarrt szájú tévémacival" kampányolt, az LMP vészharangozott, egy blogger alkotmányos puccsról írt.

Az MSZP ifjúsági szervezete szórólapon ígéri, hogy küzdeni fog a szabadságért, a szabad médiáért. A Societas aggódik a tévémaci miatt, amelynek szerinte “bevarrnák a száját”, ha meg akarná tudni, kiket kell kiretusálni a magyar népmesékből, be kell-e kerülnie a népmesékbe a nemzeti konzultációnak és az igazságos Orbán király legendájának.

Szintén a Rogán–Cser-Palkovics páros médiacsomagját bírálja a magát “magyar szamizdatként meghatározó “neszorakozzviktor” blog szerzője, aki szerint a javaslat elfogadása egyenlő lenne a Magyar Köztársaság államalkotó eszméjének felszámolásával, egy alkotmányos puccsal.

Az LMP is aggódik a demokráciáért, a választójogi törvény tervezett módosítása miatt a párt megkongatta a vészharangot. Karácsony Gergely felszólította a Fideszt, hogy “mielőtt végleg rossz útra lép (…) lépjen vissza a konszenzusos politika útjára”. Szerinte a fideszes képviselők azt a taktikát követik, hogy benyújtanak egy teljesen vállalhatatlan javaslatot, majd amikor a szakmai szervezetek és az ellenzéki pártok tiltakoznak, néhány ponton engednek az eredeti elképzelésből, “amit feltehetően ők maguk sem gondolnak komolyan”.

Címkék: