Megvan az új MDF elnök

Makay Zsoltot választották meg az MDF elnökének a párt országos gyűlésén.

Az MDF-nek azért kellett új vezetést választania, mert Dávid Ibolya április 11-én, a választások első fordulójának éjszakáján lemondott elnöki tisztségéről. A párt alapszabálya alapján ezután Herényi Károly
elnökhelyettes vette át az irányítást ideiglenesen, a mai napig.

Így vasárnap, az országos gyűlés előtt, titkos szavazással döntöttek a három lehetséges elnökjelöltről az alapján, hogy a jelenlévők egyszerű többsége miről határoz. A 172 leadott érvényes szavazatból 116-ot kapott meg Makay Zsolt.

Az új elnök a párt közleménye szerint arra kapott felhatalmazást, hogy egy valódi jobbközép pártot építsen fel és ennek megfelelően egy új szövetségi rendszert hozzon létre. Ezért már a következő napokban tárgyalásokat kezdeményez a jobbközép pártokkal és azokkal a civil szervezetekkel, “amelyek értékrendje közel áll a Magyar Demokrata Fórumhoz és amelyek a társadalom valós problémáinak megoldásáért dolgoznak”.

Makay Zsolt legfontosabb feladatának azt látja, hogy az önkormányzati választásokon el tudjon indulni az MDF és azon sikerrel szerepeljen. Úgy véli, hogy sürgősen meg kell kezdeni a párt helyi szervezeteinek revitalizációját, újjászervezését.

Makay Zsolt Halmiban született 1977. augusztus 16-án. Debrecenben, a Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett. Ezt követően felvételt nyert a Debreceni Egyetem politológia szakára, ahol 2001-ben kapott diplomát.

2004-ben a párt Hajdú-Bihar Megyei Választmányának elnöke lett. 2004-től az Országos Elnökség póttagja, majd 2006-tól teljes jogú elnökségi tagja. 2007-ben az MDF Országos Elnöksége alelnökké választotta meg. 2008-tól az MDF Országos Választmányának elnöke.

2002 óta tagja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. A 2006-os önkormányzati választások után az MDF-Hajdúvárosok Szövetsége frakciójának vezetője. A Közgyűlés a „nemzetközi és társadalmi kapcsolatok tanácsnokának” választotta meg, hozzá tartoznak a határon túli együttműködések koordinálása és a fogyasztóvédelem megyei szinten való minél jobb érvényesítése.

Címkék: Belföld